top graphic
top graphic
Picture of clouds
top graphic
item2

Sitemap

Drama på verdensudstillingen
item1

Skrevet af Jen Lacey, Jenanca Korats

Verdensudstillingen d.21.marts, 1999 i Milano's store klimaks

catgifDramatia Personae

  • EC/IP Primprau's Meo Hao
  • Donatella Mastrangelo (ejer)
  • Camilla Baird (opdrætter)
  • En observant og skribent (Jen Lacey)

Det var en meget lang ventetid under LH og SLH panelerne mens horder af Persere og Exotics og store mængder af Semilanghårskatte blev bedømt og Verdensvindere blev fundet.

Endelig var det KH panelet. Spændingen under KH Hankat og KH Hunkat panelerne og KH Ungdyr og KH Killinge panelerne er meget mærkbar. Camilla omfavner sine knæ så hårdt at hendes hænder er helt hvide. Donatella's ansigt har mistet al farve, men nervøsiteten er synlig ved en let skin af angstens sved.

Endelig bliver KH Hunkastraterne båret hen over scenen. Meo er den første, båret i Biagio's stærke og kyndige hænder - denne steward kender hende godt og håndterer hende fortroligt, så hun har overskud nok til at slappe af. Korat racen bliver beskrevet af Presidenten, andre racer følger hurtigt og bedømmelsen af de 7 hunkastrater i panelet skrider frem.

Aby'en og Russeren er færdige. Mit indtryk er, at de begge er ude af konkurrencen. De andre fem vender om for et sidste indtryk, indtil kun Chartreux'en og Koraten er tilbage. Bliver det en af disse to?

Stewarderne bliver bedt om at føre kattene frem langs scenen, mens hver dommer tænker sig om et øjeblik længere. Der er helt stille, mens alle øjne er rettet mod dommerkortene.

"Dommere, jeres stemmer", kalder konferencieren.

Kortene bliver vendt og holdt oppe. Mit udsyn er straks blokeret af et par ivrige udstillere ved min side. Jeg kan kun høre efter numrene - heldigvis har jeg lejet et tolke-kit.

'669' vinder med 5 stemmer mod 2. Meo er Verdensvinder!!!!!!

Donatella og Camilla er foran mig. Camilla løber op og ned langs scenen af bar begejstring, mens Donatella laver en meget god efterligning af en hunkats parringsrul på gulvtæppet ved siden af mig. Nu styrter de sammen og krammer hinanden på ekstastisk vis .

Hvorfor skulle de ikke det? Vi har en Korat Verdensvinder. Hun er den eneste, den første, det har taget 15 lange år.

Vi drikker hendes skål i Spumante i hvert vores sprog. Vores skål lød :

TIL MEO. MÅ HUN VÆRE DEN FØRSTE AF MANGE

Jen Lacey (den upartiske reporter!!!)

En helt utrolig oplevelse!

Skrevet af Camilla Baird, Primprau's Korater

Efter at Koraten er blevet opdrættet i FIFe i 17 år og efter at have hørt på nedgørende bemærkninger som "Hvad skal vi med en 'ny' blå kat?" og "Korater vinder aldrig alligevel", gjorde vi dem alle uret! Endelig skete det! Vi har en Korat Verdens Vinder - EC/IP Primprau's Meo Hao vandt BOX Korthårskastrat på Verdensudstillingen i Milano 1999 !

Vi var en lille meget international Korat delegation samlet i Milano - Jen Lacey fra England, Camilla Baird fra Danmark, Donatella Mastrangelo og Susanna Zorzi fra Italien.

Der var 4 Korater til stede:

  • - en voksen hunkat, Jadeye's Arrogance,
  • - et ungdyr (også en hunkat), Jenanca Sanyanai Anakot,
  • - en hunkastrat, Primprau's Meo Hao,
  • - en hankastrat, Primprau's Ditakah Pakhdi.

Alle Korater fik deres certifikater af Eiwor Andersson fra Sverige - en dommer som kender Koraten godt. 
Hun nominerede Meo uden at sammenligne hende med konkurrenten - dette var et lovende tegn, men turde vi håbe på mere - hvem havde nogensinde hørt om en Korat, der vandt på en Verdensudstilling?

Det viste sig at være et svært Korthårs Hunkastrat panel - 7 katte, et usædvanligt højt antal hunkastrater. Spændingen i Korat lejren var på sit højeste, da stemmerne blev talt op - 5 ud af 7 for Koraten! Meo var Verdens Vinder! Donatella, som hendes ejer, og jeg, som hendes opdrætter, var ude af os selv af glæde og forvirring! Vi kunne ikke tro det! Mens vi var på scenen for at præsentere Meo i Verdensvinder Paraden, blev "We Are The Champions" spillet i højtalerne (det blev den også mens alle de andre WW blev præsenterede) - det var et stort øjeblik!

Alle Koratopdrættere kan være stolte, da denne slags resultater er det endegyldige bevis på, at det vi arbejder for - en smuk og sund race - bestemt er umagen værd. Dette resultat vil bringe Koraten en masse positiv PR i FIFe og Italien - kan man nogensinde få nok positiv PR?

Eftersom Meo i sandhed er en meget international kat med en norsk mor, en amerikansk far, fødested i Danmark og bopæl i Italien, er hun en virkelig Verdens Vinder. Uden det gode og solide samarbejde imellem Korat opdrættere verden over ville vi ikke have haft en FIFe Verdens Vinder idag. WW99 EC/IP Primprau's Meo Hao er et resultat af et samarbejde mellem Korat opdrættere i USA, Norge og Danmark .

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke nogle af dem, der har gjort dette muligt.

Anita Hem, Sawat's Korater i Norge: Anita har opdrættet GIC Sawat's Kirilin, Meo's mor.Jeg vil gerne takke Anita , at hun ikke modsatte sig, at jeg parrede Kitty.

Maureen Cray, Yang Chen Ma Korater i USA: Maureen har opdrættet Hoo. Meo's far. Maureen sendte en pragtfuld hankat til Europa, han har betydet meget for flere europæiske opdræt.

Elfi Kleive fordi hun lod mig bruge IC Yang Chen Ma Hoo Who's til sit første kuld. Hoo er Meo's far og har haft stor inflydelse på hendes udseende. Elfi hjalp mig i gang med at opdrætte - dette kuld var i allerhøjeste grad meget hendes ide... Uden Elfi's store arbejde med at få Koraten godkendt i FIFe for 20 år siden, kunne dette aldrig være sket!

Donatella Mastrangelo fordi hun har udstillet Meo så meget, at hun kunne kvalificere sig til denne Verdensudstilling .

Uden at alle disse begivenheder var gået forud for denne Verdensudstilling, kunne vi aldrig have fået en Korat Verdens Vinder i Milano 1999...

Vi kan alle med stolthed notere at katten hedder:

WW'99 EC.IP. PRIMPRAU'S MEO HAO

item4

Photo by © G. Marcoaldi

Camilla Baird Primprau's Korat Cattery © 2003

korat3
dkprimpraus2

 

 

item12