top graphic
top graphic
Picture of clouds
top graphic
item1

Sitemap

Kuldhistorie

Understregede opdrætternavne linker til email adresser, understregede kattenavne linker til stamtavler og/eller billeder, understregede katterinavne linker til hjemmesider

item5

catgifLad mig nu se... det hele startede med at jeg "reddede" Kitty i 1992, GIC Sawat's Kirilin, fra et kattepensionat, hvor hun var blevet forladt af sine ejere. Jeg lærte hendes opdrætter, Anita Hem, Sawat's Korater og Elfi Kleive, Pimai Korater, begge i Norge at kende. Elfi var pioneren for Korater i FIFe.

Jeg var i tæt kontakt med Anita og Elfi. Elfi ville importere en hankat fra USA - IC IP.Yang Chen Ma Hoo Who's, DM , opdrættet af Maureen Cray, men ville ikke sætte ham i karantæne. Karantænereglerne til Norge var lige blevet ændrede, sådan at hvis katten opholdt sig i EU i et år og klarede blodprøven for antistoffer mod rabies, kunne han komme ind i Norge uden karantæne. Elfi spurgte mig om jeg havde planerom at parre Kitty. Jeg var ikke helt sikker til at begynde med. Så gav hun mig et tilbud, der var svært at modstå - hvis jeg ville huse Hoo i nogle måneder, ville jeg få lov til at parre Kitty til ham en gang for ulejligheden. Dette var et spændende projekt, så jeg accepterede.

Dette kuld i 1994 var en førstegangsoplevelse på mange måder - Kitty's første parring og hendes første kuld, Hoo's første parring og kuld, og min første parring og kuld! Efter en lang periode hvor Kitty hadede Hoo, lod hun sig endelig overtale af hans charme - for han er en charmerende dreng! Resultatet var 4 dejlige killinger - 4 piger:

Successen med det første kuld gav mig mod til at prøve med et andet kuld året efter. Det havde været svært at sælge de første killinger, idet Koraten var en ny race i Danmark, men interessen i disse killinger fra opdrættere rundt om i Europa var opmuntrende. Jeg besluttede at koncentrere mig om at opdrætte killinger med så høj en kvalitet som muligt med de mest varierede stamtavler jeg kunne finde.

I mellemtiden spredtes nyheden om GM (læs mere om GM her), men da der ikke var nogen løsning på problemet, besluttede jeg at fortsætte med at opdrætte forsigtigt - ingen tætte parringer...

item6

Så i 1995, kom den næste hankat fra Finland, IC Kattihovin Ou Vinh Cam-Ranh, opdrættet af Pœlvi Niemi, ejet af Outi Niemi. Kuppelli var også en "novice", så det ville blive interessant at se hvordan hans kvaliteter var som avlshan. Resultatet var 5 killinger - 3 piger og 2 drenge:

Det gik nemmere med at sælge dette kuld. Det var som om folk var ved at få øjnene op for Koratens skønhed, så jeg besluttede at parre Kitty en sidste gang, før det var Emmy's tur. I 1997 besluttede jeg at bruge Hoo igen, da jegbitterligt fortrød ikke at have beholdt en killing fra det første kuld selv. Jeg håbede på en pige til migselv, men hvad fik jeg?? To pragtfulde og enorme drenge!

  • Primprau's No Challenge Too Great - Charlieer en meget smuk kælekat, som desværre ikke kan lide at blive udstillet. Hans familie valgte ham, da han var 3 uger gammel...Jeg ville beholde ham til han havde parret Emmy.
  • Primprau's Wait, Watch and Win! - Webcat er avlshan i USA hos Ann Segrest, Kiriki Korats, i øjeblikket. Han bliver min hankat en overgang, når ham kommer tilbage, da han er normal for begge GM typer.
item7

Lige omkring nytåret 1998 fik vi nys om den 3 GMkilling i Italien. Dette pegede kraftigt på at Kitty var bærer af GM1, så den planlagte parring mellem Charlie og Emmy blev sat i bero indtil en metode til at udpege bærere var udviklet.

Det viste sig imidlertid at Charlie og Emmy tog sagen i egen pote i denne periode af tvivl og angst... Dette kuld bekymrede mig, da jeg vidste at begge forældre kunne være bærere og at eventuelle killinger kunne være syge af GM.

I februar 1998 rejste jeg til Italien med Emmy og Charlie for at få dem GMtestet hos Dr. Castagnaro, som havde udviklet en DNAtest for GM2 og arbejdede på en for GM1 også. Efter en meget lang ventetid, viste det sig at både Charlie og Emmy var bærere af GM1. I mellemtiden var Dr. Baker i USA blevet kontaktet. Han havde arbejdet med GM1 i katte i mange år og bød denne mulighed for at dele in viden og hjælpe Koraten velkommen. Charlie's og Emmy's drenge blev testet af Dr. Baker - efter lang venten kom deres resultater endeligt, da de var 6 måneder gamle og så småt ved at være kønsmodne! Emil var bærer af GM1 og blev som konsekvens af dette kastreret og flyttede ind sammen med Charlie. Chance var normal for begge GMtyper - et resultat ingen havde turde drømme om! (For en fuldstændig oversigt over Primprau's Korater og deres GM1 & GM2 resultater se her.) Chance blev udbudt som avlshan til opdrættere som også GMtestede deres katte - Jen Lacey, Jenanca Korats, i UK havde lige kastreret sin hankat og var på udkig efter en ny. Chance's stamtavle var interessant for Korat opdrættere i UK, så vi lavede en aftale om at importere ham til UK gennem Balai Direktivet (læs mere om hvordan vi gjorde dette her).

item8

Da Charlie var 6,5 mdr gammel blev han far til sit eneste kuld på to drenge:

Emmy's første planlagte kuld var et meget internationalt og veltilrettelagt projekt. Den udvalgte hankat for mit 1999 kuld var CFA GRC Mayopun Chakotay of Kiriki, opdrættet af Juanita Carlson, ejet af Ann Segrest i USA. Chakotay blev valgt for sin interessante stamtavle og fordi han var normal for begge GMtyper.
Denne parring resulterede i 4 killinger - en dreng, tre piger:

  • Primprau's Suay Bangnara - Bonnie er nu en sterilseret kælekat i København. Bonnie havde en svær periode som lille killing med en noget flad brystkasse og en indadvendt sternum - hun lader til at have klaret sig fortræffeligt igennem denne svære tid, selvom hun sikkert altid vil være temmelig lille.
  • Primprau's Suay Rambutan - Rosie bor sammen med Bonnie som en steriliseret kælekat -Jeg håber at se hende på udstillinger fra tid til anden i fremtiden.
  • Primprau's Suay Phichit - Sushi er en kastreret kælekat i København, som kan have en lovende udstillingskarriere for sig i fremtiden på trods af sit ikke-synlige haleknæk.
  • Primprau's Suay Kanchanaburi - Buri er min nye avlshun. Hun udvikler sig pænt og er normal for begge GMtyper.
item9

Alle Primprau's killinger bliver håndteret fra fødslen og er med i husets gøremål. Mine hunkatte vælger ofte at føde i en hule i min seng. Når killingerne er store nok, bliver vi (hunkatten og jeg) enige om at sætte hulen ned i kravlegården i stuen, så killingerne kan begynde at undersøge verden i beskyttede omgivelser. De bliver i kravlegården indtil de er helt sikre de finder kattebakken hver gang eller indtil de selv finder ud af at kravle ud af den...

Fra dette kuld beholdte jeg Primprau’s Suay Kanchanburi (Buri) som min nye avlshun.

Johnny Stjerström og Bernd Pollesche, Kobalt Korater, Tyskland, besluttede sammen at Anéas av Kalhammaren (Silver) skulle flytte fra Sverige til Tyskland som avlshan. Da jeg havde brug for en hankat til Emmy og Buri, tilbød jeg at transportere Silver fra Sverige til Tyskland til gengæld for to parringer (som blev til tre).

Emmy havde et kuld med Silver – ikke et særligt heldigt kuld L Kun 2 af 6 killinger overlevede. Disse to er nu kastrerede kælekatte i Tyskland. Buri havde to kuld med Silver.

Det første kuld var to drenge –

Da jeg havde håbet på en pige til mit videre avlsprogram, besluttede jeg at prøve parringen igen.

Det andet kuld var 4 killinger – 3 Korater og 1 blåmasket XSH. Alle disse killinger fandt hjem som kælekatte. Buri blev kastreret efter dette kuld – hun var flyttet til Italien, mens hun var drægtig med sit andet kuld, da hun fortjente at få sin egen familie med færre dominante hunkatte i.

item10
item11

Jeg havde stadig Tammy hjemme – han var endnu ikke kastreret, da hans stamtavle repræsenterer alt, hvad jeg har arbejdet på i 10 år og mere. Denne XSH søster i Italien betød at sandsynligheden, for,at Tammy bar siam-genet for maske, var der, så jeg besluttede at testparre ham.

Da dette er ganske svært at gøre i FIFe (killingerne kan ikke registreres), kontaktede jeg KCA om hjælp. En nThai Bluepoint opdrætter i wales, Jane Couch, Jasumik Korats and Thai Bluepoints, var venlig nok at tilbyde sin hjælp. Projektet har nu taget 2 år, da vi blev enige om også at teste Tammy for chokolade/lilla, da Jane også havde en lilla hunkat. Som tingene ser ud lige nu, lader det til at Tammy ikke bærer chokolade/lilla eller blåmaske/siam-genet! J Jeg tager ham hjem efter KCA Show i April 2004.

Før Tammy flyttede til Wales, parrede han Chumaki Thaiprincess. 4 skønne hunkatte kom der ud af det.

  • Primprau’s Wai Akita blev i Danmark som kastreret hunkat. Hun bliver udstillet med stor succes.
  • Primprau’s Wai Alexandrite flyttede til Belgien hos Esther Vanvlierbergen, Ngam Kittibun, som avlshun. Desværre måtte hun kastreres pga livmoderbetændelse, inden hun fik sit første kuld.
  • Primprau’s Wai Sii Fah er en kastreret hunkat i USA hos et engelsk ægtepar. Hun er ved at lære dem alt, om hvad en Korater
  • Primprau’s Wai Ya Wun Jai er en avlshun i Finland hos Annukka og Tomi Pahkala, Tiny Korater.
item12

Princess skulle parres igen. Denne gang faldt valget på Jing’ø Thai Sing, som bor i Tyskland. Denne parring resulterede i 6 sunde killinger (4 drenge, 2 piger) – en med et haleknæk, en anden med en hvid plet. Nogle af drengene er ved at udvikle spredte hvide hår med alderen L Alle i kuldet har fundet hjem som kastrerede kælekatte – 2 i USA, 2 i Danmark, og 2 i Sverige.

Mine planlagte parringer for 2004 er:

Skarraghbrae Gigolo of Primprau x Kiriki Veni Vidi Visa of Primprau

Chiang Mai Pen x Chumaki Thaiprincess

Gigolo er min kanadiske import, opdrættet af Ailsa Stark, Skarraghbrae Korater. Han har parret to hunkatte i Norge og tog til Finland for nogle parringer der. Mens han var i Finland, fandt han det perfekte hjem dér. Så nu lever han som familiemedlem sammen med 3 Korat hankastrater of hygger sig storartet!
Pen er en import fra Thailand, opdrættet af professor Edward Rose, Chiang Mai Cattery. Elfi Kleive, Pimai Korater, Norge, importerede ham for at hjælpe Korat opdrættere i Europa.

Pinsekuldet:

catgif1 MacGiulia Lilly har født 2 killinger d.3.4.11 :-) 1 han, Primprau's Aprilili Aries og en hun, Primprau's Aprilili Aria. Klik og se film herunder:

Første film er pigen, anden film er drengen.

restingafterjobwelldoneApril3
kalleposing2
IMGP0303resize

Kobalt Happy Kaleb

Stamtavle

MacGiulia Lilly

Foto: Sanela Jenic

grooming1

Killingerne er nu 14 dage gamle

Primprau's Aprilili Aries

himface

himprofile

himsemi

 

Primprau's Aprilili Aria

herface

herprofile

hersemi

 

3 uger gamle

Aria13weeks

Aria23weeks

Aria33weeks

 

I dag har killingerne oplevet deres første store flyttedag - fra sengen til gulvet i meget beskyttede omgivelser, en Sturdi Habitat. Hverken de eller Lily er helt parat til at forlade fødekassen endnu, men de er klare til at komme ud af vores seng ;) Lilly virker ganske tilfreds med det nye arrangement.

item9a

4 uger gamle

herface1

herpro21

herprofile1

Primprau's Aprilili Aria

himface1

himprofile1

himsemi1

Primprau's Aprilili Aries

6 uger gamle

Primprau's Aprilili Aria

chocboxher1a

chocboxher21

Primprau's Aprilili Aries

chocboxhim1

chocboxhim21

Camilla Baird Primprau's Korat Cattery © 2003

Billeder på denne side:

1. GIC. Sawat's Kirilin

2. IC. IP. Yang Chen Ma Hoo Who's, DM

3. EC. Primprau's Blue Emerald

4. Primprau's No Challenge Too Great

5. CFA GRC Mayopun Chakotay of Kiriki

6. Primprau's Suay Kanchanaburi

7. Primprau's Palla di Neve, XSH Blue Point

8. Anéas av Anéas av Kalhammaren

korat3
dkprimpraus2

 

 

item20

 

 

item3 yhst22884754111614207712915895