top graphic
top graphic
Picture of clouds
top graphic
item1b

Sitemap

Korat Special Show i Danmark

Det hele startede lidt tilfældigt. En tysk opdrætter har flere gange arrangeret Korat Sonderschau på tyske udstillinger, som korateers fra hele verden er valfartet til. Han fandt ud af, at der var en interessant udstilling i Haderslev, hvor Donatella Mastrangelo (eller Koratella som korateers ynder at kalde hende, da hun er KOR opdrætter og godt på vej mod at uddanne sig til all round dommer) skulle dømme og foreslog, at der blev holdt Korat Special Show i den weekend. Mange slog til, og forberedelserne begyndte.

Af Camilla Baird

Foto: Steen Jørgensen og Kim Therkildsen

Vi startede med at spørge klubben (JYRAK) i december 2010, om vi kunne få lov at holde Korat Special Show om søndagen – lørdag var optaget af British Shorthair Special Show og Breed BIS. Det kunne vi.

Efterhånden som antallet af tilmeldte katte voksede til 17 i alt, voksede ideen om at holde et dommerseminar om Koraten også. Denne ide var JYRAK og FIFe Korat Breed Council helt med på. FIFe Judges & Show Commission skulle godkende planerne, hvilket de gjorde halvt om halvt, da vi var sent ude… Havde vi været ude mindst 3 måneder før den planlagte dato, havde seminaret kunne tælle som en officiel del af dommerelevernes uddannelse og dommernes efteruddannelse. Eftersom vi var sent ude, og kommissionen godt kunne se, det var en unik begivenhed med så mange Korater samlet på en udstilling, blev dommerelevers deltagelse i seminaret godskrevet som ”training outside the showhall”. FIFe Korat Breed Council var vært for seminaret – en naturlig opgave for et Breed Council, synes vi.

Susanne Wehnerts kommentarer om specialshows og seminarer:

Special shows er ikke underlagt regler fra FIFe, og man har ganske frie hænder til at finde på ekstra konkurrencer. Vi overlod det helt til Korat-folket at vælge de 3 ting, som de synes var vigtigst: Bedste pels, bedste hjerteform og bedste øjne.

FIFe seminarer derimod er en helt anden ting med helt faste regler. Blot 3 måneder tidligere havde JYRAK været vært for et FIFe seminar for stambogsførere i forbindelse med det internationale opdrætterseminar i Brædstrup. Kunne vi virkelig få lov at være vært igen allerede i juni? Og hvad med regelen om at seminarer skal offentliggøres i FIFe kalenderen min. 3 måneder før? Sagen måtte vendes i FIFe´s judges and standard kommission. Og den blev enstemmigt afvist fordi der var for kort varsel.  Men tag ikke fejl, alle kommissionsmedlemmer synes det var en fremragende mulighed, som ikke burde gå til spilde. Enden på det blev derfor, at man erklærede seminaret "training outside the show hall" for de deltagende dommerelever, og Donatella Mastrangelo blev i dagens anledning udnævnt til mentor for dem alle. Svaret kom først i sidste øjeblik, kun en uge før det hele løb af stabelen. Donatella mødte op med de nødvendige papirer i tasken, og i den sidste ende blev det et seminar som blev overværet af både nuværende og kommende kat. III dommere med stor interesse. Tak til FIFe for muligheden for at give deltagerne credit for sin tilstedeværelse!

Links:

http://www.kolumbus.fi/outin/koratrengas/tanskakuvat1.html

http://www.jyrak.dk/index.php?SectionID=964&WebsiteID=1&LanguageID=1

Jyrak Katalog, Haderslevudstilling

Download .pdf version af artikel
korat3
dkprimpraus2

 

 

item12

 

 

item3 yhst22884754111614207712915895